Barr Gazetas - Award Winning London Architect

Broadwalk House City of London

Low cost, high impact refurbishment of a key building on the Broadgate Estate with upcycling and recycling at its core

In Numbers

  • 140,772 sqft net internal floor area
  • 86 additional cycle spaces
  • 1 external terrace
  • 17 new showers
  • 6 feature ceiling rafts to reception
  • 420 sqm of reception timber cladding upcycled

About Broadwalk House

Broadwalk House is a distinctive 300,000sqft. office building on the Broadgate Estate constructed in the 1980s using innovative pre-fabrication techniques for the time. Its design including its banking hall style reception space has consistently appealed to corporate finance and banking tenants.

The building features seven storeys of office accommodation over a double basement car park. It is a reinforced concrete framed building, with a richly detailed colour pigmented pre-cast concrete cladding system.

Our refurbishment of the building focused on light touch but transformative interventions to the main building entrance and reception, upper floor common areas and WC’s, half of the office floors with the other remaining in occupation through the works, and new occupier facilities in the basement.

Our reception refurbishment made focused interventions that reused many of the existing high quality materials but transformed the feel of the space from its stuffy, corporate and dated look whilst retaining the grandeur and sense of arrival.

Edgier interventions such as the distressed metal ceiling raft and lighting have contributed to the building appealing to the next generation of banking tenants with start-up bank Monzo taking the vast majority of vacant space in the building. We worked closely with Monzo throughout the build to tailor some aspects of the design to their needs.

In addition to the base build works, we delivered a fully fitted plug and play office suite for which we kept costs to a minimum through the re-use of elements of the outgoing tenants fit out including re-purposing the existing ceiling. Moves such as this contributed to meeting British Land’s exacting sustainability targets along with other examples of innovative re-use such as the reception wall cladding and common parts finishes.

Similar Projects