Barr Gazetas - Award Winning London Architect

Langley Street Covent Garden

Historic, listed six storey building in Covent Garden transformed through a series of sensitive interventions.

  • 8 large sliding glass doors to terrace
  • 3 recessed planters
  • 1 link through the building
  • 19 new showers
  • 9 Exposed brick walls
  • 5 full height glazed shopfronts
  • 8 exposed historic beams
  • 48 exposed historic columns
  • 5 new lift portals

The building once formed part of the Woodyard Brewery in Covent Garden and has been refurbished in a way that celebrates its character and prominence. On the office floors this has been achieved through exposing the characterful brick boundary walls, uplifting the existing timber flooring and exposing and painting the historic steel structure.

On the fifth floor we enhanced the visual connection to the terrace through introducing panoramic full width sliding doors.

The building’s entrance is now striking, yet measured, and leads to a bright and welcoming reception area, lit by a full height lightbox. An industrial-style balustrade winds its way through the building adjacent to a refurbished lift with black framed features.

We have also created vibrant and comfortable cycle storage and commuter facilities for the Covent Garden city block that includes 6 Langley Street.

In preparation for a future program of works, we have created a link through the building sensitively over its historic vaults into Old Brewer’s Yard. This is complemented by new shopfronts to the retail unit and feature windows to the rear.

Similar Projects